I lördags var vi i Gislaved och körde tävlingen Skilling 500. Det var 5,5 SS mil som var fördelat på 3 st sträckor.
Regnet vräkte när i stort sett hela morgonen och lagom till vår första sträcka var det bara lite dugg regn för att sedan av ta helt.

Efter allt regn som hade kommit misstänkte både Carl och jag att första sträckan skulle bli som att köra i snöstorm med slitna sommardäck, men vi blev förvånade över att greppet inte alls var så dåligt som vi hade trott. Vi fick upp ett bra tempo direkt och sträckan gick över förväntan.

Andra sträckan var greppet till och med lite bättre, kanske litade vi lite för mycket på greppet på denna sträckan för efter en lång raka på asfalt kom vi in i ett vägbyte som gick över till grus och innan vägbytet stod det en varningstriangel. Trots att Carl sänkte farten ordentligt så greppade det inte alls när vi kom ut på gruset och Golfen hade satt sikte på en Volvo som stod i diket. Carl lyckades få hejd på Golfen och det kan inte ha varit många centimetrar kvar till Volvon. Nervöst skrattandes kunde vi fortsätta mot mål.
Ett tips är att kolla på våran incar från SS 2 om ni undrar hur ett skratt av lättnad/nervositet låter. Rykerally på YouTube.

Efter SS 2 var det dags för service efter som vi hade hållit oss på vägen så var det bara lite lera ifrån fälgarna som behövdes skrapas bort samt lite bensin i tanken.

Inför sista sträckan hade vi 5 sek till andraplatsen. Carl körde riktigt bra här inga misstag och vågade ligga kvar på höga växlar. Sträckan var riktigt snabb bitvis och svängde lite mer mot slutet.
När vi kom imål på sträckan visade det sig att vi hade tagit andraplatsen med 6 sek tillgod.

Skilling 500 blev en riktigt rolig tävling med fina sträckor och riktigt bra stämning i bilen.